کد مطلب: 74246
ضرورت جلوگيري از رواج طراحي مدل هاي غيراسلامي و غيرملي در کشور
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 868
به گزارش سلام لردگان به نقل از فارس - ترويج فرهنگ ايراني-اسلامي در حوزه مد و لباس در سال هاي اخير از اهميت ويژه اي برخوردار شده است به طوريکه در حال حاضر بسياري از کشورهاي جهان به منظور اشاعه فرهنگ ملي خود در اين حوزه به ساير کشورها فعاليتهاي بيشماري انجام ميدهند.
به منظور حفظ و ترويج فرهنگ اسلامي-ايراني در حوزه مد و لباس در کشور و اشاعه آن به ساير کشورهاي صاحب فرهنگ، بايد اقدامات اساسي در حوزه طراحي و توليد لباس در کشور صورت پذيرد.
بايد گفت که در شرايط فعلي، ضرورت ورود جدي طراحان مد و لباس براي ارائه پوشش مناسب اسلامي- ايراني و ايجاد زمينه مساعد براي ورود توليدکنندگان به اين عرصه، از اهميت ويژهاي برخوردار است.
در همين رابطه، مشاور معاون هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در گفتوگو با خبرنگار جامعه فارس با تاکيد بر ضرورت اشاعه فرهنگ اسلامي-ايراني در حوزه مد و لباس، گفت: تحقق اين مهم مستلزم ساماندهي فعاليتها در اين عرصه است.
حميد قبادي در ادامه اظهارداشت: به منظور ساماندهي فعاليتها در اين بخش شناسه يکپارچه مد و لباس (شيما) راه اندازي شد.
وي ابراز داشت: در شناسه يکپارچه سازي مد و لباس و تجاري سازي آن، منافع طراح، توليد کننده و مصرف کننده درنظرگرفته شده است و سعي شده تا محصولات ارائه شده با موازين عرفي، اسلامي و اجتماعي مطابقت داشته باشند.
وي با اعلام اينکه شناسه يکپارچه مد و لباس(شيما) در ايام آباه ماه سال جاري رونمايي شده است، ادامه داد: بر همين اساس آثار عرضه شده در نمايشگاههاي آتي داراي شناسه شيما خواهند بود.
وي متذکر شد: بر اساس ضوابط قانونگذار، آثار داراي نشان شيما بايد منطبق با الگوهاي اسلامي - ايراني باشند.
مشاور معاون هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي بيان داشت:به منظور ساماندهي فعاليتها، در کارگروه ساماندهي مد و لباس اقداماتي صورت گرفته است و در همين راستا اکثر طراحان با چارچوب کار آشنا شدند و طرح هاي خود را در چارچوب هاي مورد نظر ارائه دادند.
وي ايجاد يک وحدت رويه متناسب ميان طراحان و توليدکنندگان را از ثمرات شناسه دار کردن مد و لباس عنوان کرد.
قبادي خاطرنشان کرد: پس از کتاب و موسيقي، لباس دومين محصولي است که شناسنامه دريافت کرده است.
اين مقام مسئول در ادامه تصريح کرد: پيشروي در مسير فوق به تازگي آغاز شده است و در همين راستا تعداد قابل توجهي اثر به دبيرخانه بنياد ملي مد و لباس ارائه شده و در مسير دريافت شناسه شيما هستند.
به گفته قبادي، روند شناسه دار کردن توليدات کشور ادامه دار بوده و هم اکنون مقدمات آن به خوبي فراهم شده است به طوريکه مي توان گفت، تحقق کامل آن کمي زمان بر خواهد بود.
وي بيان داشت: کد شناسايي شيما صرفنظر از توليد کننده آن، به تمامي اثراتي که در کميسيونهاي داوري مورد پذيرش قرار گيرد، الصاق مي شود.
قبادي متذکر شد: باتوجه به محدود بودن تبليغات در اين خصوص، استقبال قابل ملاحظه اي از سوي توليدکنندگان برندهاي مختلف مد و لباس براي دريافت شناسه شيما صورت گرفته شد.
مشاور معاون هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اضافه کرد: به دليل مهيا شدن زيرساختهاي لازم، شناسه دار کردن توليدات داخلي با روند رو به رشدي همراه است.
طراحان، پايه و اساس توليد در حوزه مد و لباس هستند
مشاور معاون هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به نقش انکارناپذير طراحان در ترويج فرهنگ اسلامي-ايراني در حوزه مد و لباس، ابراز داشت: طراحان به عنوان پايه و اساس کار در حوزه توليد و نيز در حوزه مد و لباس مطرح هستند البته در اين زمينه بايد به نقش طراحان و توليدکنندگان پارچه نيز اشاره کرد.
قبادي يادآور شد: در حال حاضر ارتباط منظمي ميان برخي از طراحان مد و لباس با سازندگان پارچه وجود دارد.
وي ادامه داد: طراحان به دو بخش تقسيم مي شوند که شامل طراحاني مي شود که عموما لباسهايي را طراحي ميکنند که قيمت آنها به نسبت گران است و نيز طراحاني که سعي در طراحي لباسهايي با قيمت ارزان دارند.
قبادي خاطرنشان کرد: تلاش داريم تا گروه دوم از طراحان به صورت کاملا حرفه اي به فعاليت خود ادامه دهند و با جامعه توليدکننده در تعامل و ارتباط موثر قرار گيرند.
وي بيان داشت: زمينه توليد طراح هايي که در نمايشگاه هاي گذشته برگزيده شدند و به رتبههاي نهايي دست يافتند، فراهم ميشود.
نمايشگاه دائمي مد و لباس که متعلق به بنياد ملي مد و لباس است جانمايي شده اند و بزودي زمينه بازديد توليدکنندگان از اين نمايشگاه فراهم مي شود.
قبادي خاطرنشان کرد: اين آثار قبلا مالکيت ماديشان توسط بنياد ملي مد و لباس خريداري و هزينههاي آن به طراحان پرداخت شده است و طبيعا از اين باب براي توليدکنندگان مد و لباس هزينه اي را دربر نخواهد داشت.
زحمات طراحان و توليدکنندگان براي توليد لباس هاي فاخر و ارزشمند کاربرد ي ميشود
مشاور معاون هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه با تاکيد بر کابردي کردن تلاشهاي طراحان و توليدکنندگان داخلي، گفت: رايزنيهايي با مراکز ذيربط به منظور تحقق هرچه بهتر اين مهم صورت پذيرفته است البته در اين زمينه ممکن است توليدکنندگان موانعي را از قبيل بالا بودن هزينه توليد برشمارند که در اين خصوص بايد گفت که عموم طرح ها به شکلي که از قابليت کاربردي شدن در سطح کلان برخوردارند و از اين حيث امکان کاهش هزينه توليد براي توليد کننده مهيا ميشود.
وي بر توليد طرح هاي مزبور و عرضه آنها در نمايشگاه سال آتي ابراز اميدواري کرد و بيان داشت: در بهار 92 زحمات طراحان، توليدکنندگان و دست اندرکاران اين صنف به بار خواهد نشست.
ظرفيت بالاي جامعه طراحان و توليدکنندگان براي رواج مدلهاي اسلامي-ايراني
مشاور معاون هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اينکه جامعه طراحان و توليدکنندگان کشور از ظرفيت بالايي براي رواج مدهاي اسلامي-ايراني برخوردارند، اظهارداشت: تمام تلاشها در مسير جلوگيري از اشاعهي مدلهاي غيراسلامي و غيرملي در کشور است.
به گفته قبادي، توليدکنندگان معتقدند که بسياري از آثار جديد که در سال جاري توليد شده، پيام فعاليت هاي اسلامي-ايراني را دريافت کرده اند.
وي خاطرنشان کرد: اين امر در سال حمايت از توليد ملي، کار و سرمايه ايراني نمود بهتري يافته است.
وي متذکر شد: بايد قدرت خريد و سبد انتخاب مردم براي استفاده از آثار مناسب ارتقاء يابد.
پليس معتقد است که قدرت انتخاب مردم در خريد لباس افزايش يابد
قبادي در ادامه سخنان خود با اشاره به نظر پليس مبني بر افزايش قدرت انتخاب مردم براي خريد لباس، بيان داشت: در بازديدي که مسئولان نيروي انتظامي از نمايشگاه مد و لباس دوره قبل داشته اند، رضايت خود را از طرح هاي ارائه شده در نمايشگاه هاي پيشين اعلام کردند، چراکه تمامي محصولات از مسير داوريهاي بنياد ملي مد و لباس عبور کردهاند و با تمامي قوانين و ضوابط اين مرجع انطباق دارند.
به گفته وي، آثاري وارد بازار و جامعه مي شود که الهام گرفته از سوژهها و خلاقيت هاي جامعه طراحان ايراني است.
محدوديتي در ارائه آثار براي طراحان وجود ندارد
مشاور معاون هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اعلام اينکه محدوديتي براي ارائه آثار طراحان و توليدکنندگان وجود ندارد، ابراز داشت: هرجشنوارهاي اهداف و معيارهاي خاص خود را دارد و انطباق آثار با اهداف و چارچوب هاي جشنواره نکته اي اساسي است.
به گفته قبادي، آثاري در جشنواره مورد پذيرش قرار مي گيرد که با فاکتورهاي داوري در انطباق باشد.
وي خاطرنشان کرد: هيچ محدوديتي در ارائه آثار وجود ندارد اما انطباق آنها با فاکتورها و الگوهاي تعيين شده
يک اصل است.
وي با اعلام اينکه طراحان در مسير انطباق با فعاليت ها، تنوع در محصول و رنگ را رعايت مي کنند، اذعان داشت: بسياري از طراحان حرفه اي شناخته شده در اين حوزه،آثار قابل توجهي را در نمايشگاههاي مختلف ارائه دادهاند.
مقدمات جشنواره فجر در حال آماده سازي است
قبادي با اشاره به فراهم سازي مقدمات لازم براي راهاندازي جشنواره فجر، اظهارداشت: تلاش داريم که جامعه مد و لباس کشور را خوشبختانه تعداد کثيري را نيز شامل مي شود در جهت هم افزايي در سر سفره جشنواره فجر گرد هم آوريم.
مشاور معاون هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه بيان داشت: اميدواريم که تلاش ها منتهي به رشد و پيشرفت چشم گير مدل هاي اسلامي - ايراني شود و مردم به لباس ايراني به عنوان يک کالاي برتر بنگرند.
به گفته وي، جشنواره فجر در تلاش است که همه فعالان حوزه مد و لباس را در جهت هم افزايي دور هم جمع کنند.